fbpx

Pisanje bloga vpliva na optimizacijo tvoje spletne strani.

Z rednim pisanjem blogov in pošiljanjem le teh po Mailchimpu (več o tem Tukaj) bo tvoja spletna stran rasla in rasla na Googlu.

V blogu moraš ljudem ponuditi neko rešitev, koristne informacije, izobraževanje itd.

Ko kliknejo na tvoj blog, jih povezava pelje na tvojo spletno stran. Če je blog dobro napisan in zanimiv, ga bodo brali in se bodo zadrževali na tvoji spletni strani, kar je odlično za njeno optimizacijo. Ljudje velikokrat iščejo neke rešitve, težave na internetu. V iskalnik napišejo neko težavo in poskušajo najti rešitev. Najpomembnejša stvar je, da je naslov privlačen. Ta jih pritegne in na podlagi njega se obiskovalci odločijo, če bodo na povezavo kliknili ali ne. Kajti ko iščejo rešitev, je ogromno naslovov, zraven tvojega, ki jim prav tako ponuja rešitev za njihovo težavo. Zato je treba nekako izstopati. Več o tem, kako napisati privlačen naslov Tukaj. Seveda pa mora biti tudi vsebina kakovostno napisana, kajti če te ne bodo razumeli, jim nebo zanimivo itd. lahko z enim samim klikom grejo nazaj in izberejo drug blog, ki jim bo bolj ustrezal. Obstaja možnost, da bodo odprli več blogov, saj vsak piše na svoj način in pove različne stvari. Kljub temu pa se bodo pri najbolj zanimivem zadržali najdlje. Vse to (kako dolgo so na vaši strani … vpliva dobro na tvojo optimizacijo).

Optimizacija je pomembna, saj smo ljudje postali zelo leni in redko kdaj, ko kaj iščemo, gremo dlje od prve strani Googla. To je povezano, kot sem rekel s tem, da smo postali leni, ampak tudi s tem, da nimamo toliko časa, da smo navajeni na hiter tempo življenja in pa tudi z našo miselnostjo, da je tisti, ki je visoko na Googlu, vodilen v svoji panogi, najboljši, se spozna na to, točno ve, kaj dela, govori …

Kot sem že omenil, mora biti blog dobro napisan, zanimiv itd., da ljudje na strani tudi ostanejo in da jih ne odženeš. Tudi nasploh spletna stran mora biti urejena, saj če jih pritegne blog in si želijo ogledati drugo vsebino, mogoče tudi ponudbo ipd. se morajo na njej znajti, hitro se jim mora naložiti, slike jim morajo biti zanimive, jih pritegniti … V glavnem počutiti se morajo dobro in sproščeno na tvoji spletni strani. Spletna stran je lahko še kako lepa, a nebo prepričala obiskovalce če na njej nimaš prave vsebine, ki pritegne.

Zakaj je pisanje bloga pomembno za tvojo spletno stran

Če se le da, blog napišite kratko in jedrnato. V nekaj stavkih, besedah jim razložite glavne stvari in ne tratite njihovega časa. Ne smeš pozabiti na slike. Pomembne besede in/ali stavke poudari! S tem jim olajšaš branje in razbiješ monotonost. Ne pretiravaj s profesionalnimi in kompleksnimi izrazi. Vedeti moraš, da se obiskovalci ne razumejo v to tako dobro kot ti, zato jim poskusi to razložiti na enostaven način, kot radi rečemo “po domače”.

Z blogi pritegneš obiskovalce na svojo spletno stran, ki zate še mogoče niso slišali, ker pa vidijo, da si jim pomagal, si jim nekaj super razložil, vidijo, da se spoznaš … ti zaradi tega začnejo zaupati.

Odkar smo mi začeli redno pisati bloge smo po analizi spletne strani opazili, da smo zelo zrasli na Googlu pri določenih iskalnih nizih. Tako, da ti iz izkušenj lahko povem, da to res deluje in je dobro zate oz. tvojo spletno stran.

Za vsa dodatna vprašanja sem ti na voljo tudi na e-mail lucijan@mediaas.si.

Lucijan K.