fbpx

OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI IN TGOVIN

Želiš izboljšati rangiranje svoje spletne strani ali trgovine v spletnih iskalnikih?

 Dvigni se na prva mesta googlovega iskalnika z uspešno optimizacijo spletne strani, da se bo le ta hitro prikazovala obiskovalcem tako na mobilnem kot tudi na računalniškem zaslonu, odpravi napake na spletni strani, optimiziraj fotografije in ostale datoteke, da bo tvoja spletna stran ali trgovina kar najbolje legitimna in optimizirana!

POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj je optimizacija spletnih strani?

Optimizacija spletnih strani (SEO) je postopek izboljšanja vidljivosti spletišča ali spletne strani na iskalnikih prek naravnih oz. neplačanih (organskih ali algoritemskih) iskalnih rezultatov. Vsak spletni iskalnik ima svoja pravila razvrščanja zadetkov, ki se izpišejo, ko vpišemo želen iskalni pojem. Nekatera pravila so javno objavljena, nekatera pravila so predmet špekulacij na medmrežju, nekatera pa so strogo varovana tajnost. Pravila se stalno spreminjajo in prav zato je optimizacija spletnih strani dinamičen proces, ki zahteva stalno prilagajanje vsebin spletnih strani. Cilj optimizacije spletnih strani je torej doseči čim večje rangiranje za iskalne pojme, določene z analizo ključnih besed. Druge oblike optimizacije kot na primer ciljano oglaševanje se osredotočajo na plačljive iskalne rezultate.

Ali potrebujem optimizacijo spletne strani?

Optimizacija spletnih strani je vedno bolj popularna storitev saj višje rangiranje spletne strani pomeni več obiskovalcev spletne strani. To pa pomeni večja možnost za potencialne kupce s čimer pa si lahko hitro povrnete stroške spletne optimizacije!

Kaj je on-site optimizacija?

On-site spletna optimizacija je postopek optimizacije spletne strani, torej kode, funkcionalnosti in delovanja spletne strani. gre za tehničen postopek, pri katerem je potrebno imeti dostop do spletne strani in strežnikov, saj se preureja in nadgrajuje konkretno kodo.

Kaj je off-site optimizacija?

Off-site spletna optimizacija je postopek, kjer ni potrebe po dostopu do spletne strani, pač pa se poskrbi za povečanje verodostojnosti same strani, dvigom obiska in izboljšanjem rangiranja za izbrane ključne besede.

Kako hitro se pozna rezultat spletne optimizacije?

Postopek spletne optimizacije je dolgotrajnejši postopek, ki lahko traja več mesecev (v primeru, da govorimo o off-site optimizaciji). Obenem pa je potrebno, ko dosežemo zaželjeno rangiranje, nadaljevati s postopkom, saj nas v nasprotnem primeru konkurenca lahko prehiti.